İçeriğe geç

Aşk Pare Ne Demek

Aşkı pare ne demek?

Dilimize Farsçadan giren “pare” kelimesi, sonuna eklenen kelimelere “parça” anlamını katar. Örneğin, “liver-pare” kelimesi hem karaciğerimin parçası hem de çok sevilen ve özlenen kişi anlamına gelir.

Canımın paresi ne demek?

Canpare kelimesi, canımız kadar değer verdiğimiz veya hayatımızdan ayıramadığımız insanları ifade eder.

Yüz pare ne demek?

Örnekler: meh-pâre: ay parçası, yek-pâre: bir parça, sâd-pâre: yüz parça.

Pare ismi ne demek?

Pare ismi parça ve tane anlamına geliyor.

Pare ne demek Osmanlıca?

{f} (elma vb.) kabuğunu soymak {f} (elma vb.) kabuğunu soymak

Aşk ne demek tanımı?

Aşk, bir başka varlığa karşı kişilerarası bir ilişki veya derin bir sevgidir. Daha derin olan ise TDK sözlüğüne göre ‘güçlü aşk, güçlü aşk’ veya hem zihinsel hem de fiziksel olarak aşık olmayı gerektiren aşırı ve güçlü tutku ve arzu anlamına gelen ‘sevda’dır.

Canımın parçası ne demek?

Bir kişinin değer verdiği ve sevdiği kişileri kendisinin bir parçasıymış gibi ifade etmek için kullandığı bir ifadedir. “Canım İçi” (TDK) ifadesi ne anlama gelir? Bir kişi bir kişiyi çok sevdiğinde ve ona kendisinin bir parçasıymış gibi değer verdiğinde o kişi için “canım” ifadesini kullanır.

Pare pare yanmak ne demek?

Bġir/Ciger (ağlamak, akciğer, göğüs, yürek) sözcüğünün esas olarak “aşk acısı, üzüntü” anlamında kullanıldığı açıktır. Baġri yanḳ / Köymek (karaciğeri yakmak): Çok üzülmek. Baġri pare pare bolmaḳ (karaciğeri parçalamak, yüreği kırmak): Çok üzülmek.

Canpare ne demek çeviri?

Canpare kelimesi, Can ve Pare kelimelerinin birleşiminden gelen bir sevgi terimidir. Canpare kelimesinin anlamı, bir hayat parçası, kendi hayatımız kadar değer verdiğimiz bir şey gibi bir şeydir.

Pare hangi dilde dur demek?

“Pare” İngilizcede “dur” anlamına gelir.

Sat pare ne demek?

Aslen “pare” kökünden gelen ve dilimize “perakende” olarak yerleşmiş olan bu kelimenin anlamı, Türk Dil Kurumu sözlüğünde “Malın bir veya birkaç parça halinde satılması esasına dayanan, toptan satışın tersi olan satış biçimi” şeklinde verilmiştir.

Sad pareme ne demek?

Sözler Namık Kemal’e aittir. Sad Pare “yüz parça” anlamına gelir. “Sinüs” kelimesi eklendiğinde “parçalanmış” bir kalbi ifade eder.

Pera neyin eski ismi?

Beyoğlu’nun eski adı olan Pera, Yunanca’da “karşı, öte, öteki” anlamına geliyor.

Pars kız ismi mi?

Erkek isimleri arasında tercih edilen isimlerden biri olan “Pars” ismi Türk kökenli isimlerden biridir.

Pera kız ismi mi?

Pera ismi en popüler kız isimlerinden biridir. Pera ismi aynı zamanda çok popüler isimlerden biridir. Pera isminin birden fazla anlamı vardır. Pera karşı taraf, diğer taraf anlamına gelir.

Pare pare yanmak ne demek?

Bġir/Ciger (ağlamak, akciğer, göğüs, yürek) sözcüğünün esas olarak “aşk acısı, üzüntü” anlamında kullanıldığı açıktır. Baġri yanḳ / Köymek (karaciğeri yakmak): Çok üzülmek. Baġri pare pare bolmaḳ (karaciğeri parçalamak, yüreği kırmak): Çok üzülmek.

Yekpare ne demek cümle içinde kullanımı?

Farsçada “bir” anlamına gelir. Pare hem parça, hem de sayı anlamına gelir. Bu iki kelimenin birleştirilmesiyle oluşan Tekpare kelimesi cümlede sıfat olarak kullanılır. Örneğin: “Sağlam bir ev” – “Sağlam bir kalem”. Ayrıca bu kelime, birinin özel olduğunu ifade etmek için kullanılan sevgi ifadelerinden biridir.

Pare dur ne demek?

“Pare” İngilizcede “dur” anlamına gelir.

Par para ne demek?

Par kelimesi İngilizce, Latince ve Türkçe’de farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Latince par kelimesinin sözlük anlamı eşitliktir. Bu kelime nicelik veya yoğunluk bakımından eşit olan nominal değerler için kullanılır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Yaratıcı Olmak Neden Önemlidir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Saçlı Escort