İçeriğe geç

Kaymakamı Kim Denetler

Kaymakam belediyeyi denetler mi?

Ç) Kaymakamlar, dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen daire ve kuruluşlar hariç olmak üzere, bütün Devlet bakanlıkları, kurum ve kuruluşları ile özel işyerleri, özel idareler, belde ve köy yönetimleri ve bunlara bağlı tüm kuruluşları denetler ve teftiş eder.

Kaymakam hangi bakanlığa bağlıdır?

Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğünün seçimi ve Bakanın onayı üzerine Cumhurbaşkanının müşterek kararı ve onayı ile atanır. (Ek: -4748/1 md.) Kaymakam olarak yalnızca mülki idare hizmetleri sınıfında bulunanlar görev yapabilir.

Kaymakam kimin yönetiminden sorumludur?

Kaymakamlar, bir ilçenin en üst düzey yöneticileri olan görevlilerdir. Kaymakam, ilçedeki eyalet temsilcisidir ve ilçe yönetimini yönetmekten sorumludur. Bu pozisyon İçişleri Bakanlığı tarafından atanır. Siz de kaymakam olmak için gerekli şartları tamamlayarak geleceğin kaymakamı olabilirsiniz.

Kaymakam kimin temsilcisi?

Temsilci Vali ve Kaymakam Aynı kanunun 27. maddesi, 703 sayılı KHK ile değiştirilmeden önce şöyleydi: “Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir.” Hükümde şu ifade yer alıyordu: “Kaymakam, ilçede Cumhurbaşkanının idari ve yürütme organıdır.” Buna ilişkin düzenleme yapılmıştır.

Kaymakamları kim denetler?

Kaymakamlar görevlerini il valilerinin gözetim ve denetimi altında yürütürler.

Kaymakam polise emir verebilir mi?

Vali ve kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başı, kaymakam ise ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (İBK md. 11/1, 32/1). Kolluk kuvvetlerinin amirleri ve memurları, valinin ve kaymakamın emirlerini derhal yerine getirmekle yükümlüdür (İBK md. 11/1, 32/1).

Kaymakam nereye kadar yükselir?

Kaymakamların özlük hakları son beş yılda önemli ölçüde iyileştirildi. Kariyerlerinde ilerledikçe İçişleri Bakanlığı’nda üst düzey yöneticilik pozisyonlarına veya valiliklere terfi edebilirler veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında Genel Müdür ve Müsteşar gibi üst düzey görevlere atanabilirler.

Kaymakamın maaşı ne kadar?

Memurların maaşları, memurun kıdemi, derecesi, seviyesi ve hizmet yılı gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Aşağıdaki kriterleri karşılayan İlçe Valisi pozisyonu için ortalama maaş beklentisi ayda 88.030’dur.

Kaymakam kaç yıl görev yapar?

5. sınıf ilçe hizmetini tamamlayan ilçe kaymakamları, kıdem cetvelindeki atanma sırasına göre 6. sınıf ilçelere atanırlar. 6. sınıf ilçe kaymakamlarının hizmet süresi iki yıldır.

Kaymakam memuru görevden alabilir mi?

İllerde valiler, il yönetimine bağlı tüm memurları ve şefleri görevden alabilir. İlçelerde, ilçe valileri, yasal gereklilikler karşılanırsa yetkileri altındaki herhangi bir memuru görevden alabilir. Öte yandan belediye başkanları, kendileri memur atarlarsa, o memuru görevden alabilir.

Valimi daha yetkili kaymakam mı?

Kaymakam, valinin talimat ve emirlerini yerine getirmekle yükümlüdür; B) Kaymakamlar, ilçenin bütün işlerini doğrudan doğruya kaymakama bildirirler. Kaymakamlar ayrıca, ilçenin işleri hakkında kendilerine rapor verilen valilerle de iletişim kurarlar.

Kaymakam savcısı emir verebilir mi?

Vali veya kaymakam, Başsavcıya bilgi vererek adli kolluk kuvvetlerini görevlendirebilir (Madde 5). Başsavcı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvar personeline adli görevler için emir verebilir.

Kaymakamlar genel emir çıkarabilir mi?

bb) Valinin “genel emirler” çıkarma yetkisi olmasına rağmen (5442 md., Md.

İlçede en yetkili kişi kimdir?

İlçenin genel idaresinin başkanı ve yetkilisi ilçe valisidir. İlçe valisi ilçedeki hükümetin temsilcisidir. İlçe valisi ilçenin genel idaresinden sorumludur.

İldeki en yetkili kişi kimdir?

Vali, illerin idaresinden sorumlu kişidir. Valiler illerin başındadır ve başkanları temsil eder. Bakanlıklar tarafından atanan ildeki kişiler valinin emirleri altında çalışır.

Belediyeyi hangi kurum denetler?

Belediyelerin dış denetimleri Sayıştay tarafından yapılır, illerin özel idareleri de öyle. Ayrıca belediyenin mali işlemler hariç olmak üzere idari işlemleri, idarenin yasallığı ve dürüstlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından incelenir.

Kaymakamlık belediyeye arz mı eder rica mı?

a) İlgili makamlar arasındaki hiyerarşiye ilişkin olarak: Alt makamlar için “… talep ediyorum” ve üst ve eşit makamlar için “… talep ediyorum”. Cümle şu şekilde biter:

İlçe belediyeleri kim denetler?

İçişleri Bakanlığınca belediyelerde idarelerin dürüstlüğüne ilişkin dış denetim, büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde mülki idare amirleri, diğer belediyelerde ise mahalli mülki idare kontrolörleri tarafından yapılır (Çöpoğlu:8).

Kaymakamlık hangi işlere bakar?

C) Kaymakam, ülkenin sınır ve kıyı güvenliğine ilişkin her türlü hususu yürürlükteki mevzuata uygun olarak sağlamak ve yürütmek; Ç) İlçe sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişisel dokunulmazlığın, kamu güvenliğinin, kamu esenliğinin ve koruyucu kolluk kuvvetlerinin sağlanması, Kaymakamın görev ve sorumlulukları arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir